Млади музиканти от района получиха сертификати

На 8 септември в Информационния център на “Аурубис България” се състоя церемония по тържественото закриване на Лятната музикална академия за деца, организирана от компанията. На церемонията бяха връчени сертификати на участниците в академията.

Припомняме, че музикалната академия стартира в началото на месец август. В нея участваха 20 деца и младежи от 1-ви до 12-и клас от региона, които се обучаваха в две направления – пиано и китара.

На церемонията по повод завършването на академията присъстваха роднини на курсистите. Пред препълнената зала младите таланти показаха уменията, придобити по време на обучението, и изсвириха заучени произведения. Присъстващите  аплодираха младите музиканти. Най-силни аплодисменти за отличното си представяне получи Лия Цанева, която за трета поредна година участва в академията. Преподавателите Николай Пефев (пиано) и Милен Джуров (китара) похвалиха своите възпитаници за големия успех, въпреки малкото учебни часове. Те споделиха, че сред курсистите има истински таланти.

Музикален поздрав към курсистите и тяхната публика поднесе гостуващият оперен певец Ясен Ангелиев.  Специален гост на церемонията беше дописният член на Българска академия на науките и изкуствата, музикалният редактор и водещ в БНР Юлия Цанкова. Цанкова и представителят на “Аурубис България” Драга Сапунджиева връчиха сертификатите за завършено обучение по китара и пиано на младите музиканти. Подаръци от името на компенията получиха преподавателите и гостите на събитието. Курсисти и преподаватели пуснаха разноцветни балони в небето и се снимаха за спомен.

Церемонията завърши с разрязването на голяма торта.

Източник: Средногорие медия

Коментарите са закрити.