Делегация от областта беше на посещение в Москва

Делегация от Софийска област, водена от Областния управител Илиан Тодоров, бе на официално посещение в гр. Москва, Руската федерация.

Целта на посещението беше актуализиране на Споразумението за сътрудничество между Софийска област и Центъра на промишлеността на Република България в Москва (ЦПРБ) и обсъждане на възможности за продължаване на съвместната дейност.

Участниците в срещата направиха анализ на споразумението, след което набелязаха и конкретни стъпки за продължаване на партньорството.

Посещението продължи с разглеждане на базите на центъра и запознаване с фирмите в него. Бяха представени възможностите за съдействие на българските фирми, желаещи да работят в Русия.

Последва среща на делегацията от Софийска област с Правителството на Московска област. Беше изказана готовност за бъдещо сътрудничество в областта на туризма, спорта, екологията, селското стопанство и други.

Илиян Тодоров се срещна и с представители на бизнеса в Московска област. В резултат на всички обсъдени теми, по негово предложение ще бъде създадена  работна група, която в следващите два месеца ще набележи конкретни действия за изпълнението на целите, поставени в рамките на визитата.

Източник: Средногорие медия

Коментарите са закрити.