Челопеч отбеляза празника си

На 11-ти юни в местността “Корминеш” край Челопеч се състоя традиционният на община Челопеч празник “Пресвета Неделя”. Множество челопечани и гости от района уважиха събитието. Официални гости на празника бяха ръководни кадри и представители на големите предприятия от района, кметове на съседни общини, общински съветници, служители в администрациите, ръководствата на образователни и културни институции от района.

Празникът започна внушително със залпове на черешови топчета и изпълнения на гостуващия гайдарски състав от София „Петко войвода”. Над 20 гайди огласиха местността и създадоха неповторима атмосфера. Към състава бяха и две местни момичета, чиито гайди обогатиха внушителния звук. Родопските песни накараха гостите да ръкопляскат дълго.

Приветствена реч към всички присъстващи отправи кметът на община Челопеч Алекси Кесяков. Той благодари на своята администрация и всички допринесли за организацията на празника и пожела на гостите приятен празник.

По стара българска традиция беше приготвен и празничен курбан. Традиционното ястие беше осветено от отец Недко Бръмбаров и раздадено на присъстващите.

Ръководството и общинската администрация на Челопеч се бяха погрижили за доброто настроение на гостите си с разнообразна концертна програма. От страна на домакините прозвучаха изпълнения на Невелина Сараджова. Своя репертоар от български народни песни представи и известната певица Нелина. Поздравителна музикално-танцова програма изнесоха и гост-изпълнителите от танцов ансамбъл „Странджа” от Бургас. Съставът представи широка палитра от народни песни и танци. Водещ на събитието беше известният актьор Ненчо Балабанов. Той поддържаше настроението с типичните за него шеги, скечове и имитации. Балабанов изпълни песни на Енрике Иглесиас и Веселин Маринов.

Празникът продължи до късния следобед с много настроение и дълги кръшни хора.

Източник: Средногорие медия

Коментарите са закрити.