Тържествено бе открит комплекс „Етропóлия” в град Етрополе

Ловчанският митрополит Гавриил отслужи празничен водосвет за здраве и благополучие на обекта, част от инвестиционната програма на Елаците-Мед АД

В празничния 24 май тържествено бе открит комплекс „Етрополия” в центъра на град Етрополе. Модерната и атрактивна многофункционална сграда е част от инвестиционната програма на „Елаците-Мед“ АД. Изпълнител на мащабния обект е строителната компания „Геострой” АД.

Името на комплекса е взаимствано от стар ръкопис от 1820 г., в който градът е наречен „Великият град Етропóлия“. Новият комплекс се отличава с висок клас на енергийна ефективност и разполага с модерна, луксозна и удобна хотелска част с просторно лоби, уютен ресторант със 160 места, кафе-сладкарница, две конферентни зали, нощен клуб, открит панорамен бар, детски център, фитнес, паркинг. Комплексът предлага разнообразно и вкусно меню и изискано обслужване.

Тържественият ритуал по освещаване на „Етропóлия“  бе отслужен от Негово Високопреосвещенство Ловчанския митрополит Гавриил. Официални гости на събитието бяха инж. София Торолова, областен управител на Софийска област, Димитър Димитров, кмет на община Етрополе, проф. д-р Цоло Вутов, управител на „Геотехмин“ ООД, инж. Владимир Вутов, изпълнителен директор на „Геострой“ АД, Иван Вутов, изпълнителен директор на „Геотрейдинг“ АД, инж. Добри Цветков, член на Надзорния съвет на „Елаците-Мед“ АД, инж. Костадин Найденов, генерален директор „Производство“ в дружеството, Кети Кирова, член на УС  и др.

Негово високо преосвещенство Ловчанският митрополит Гавриил отслужи празничен водосвет за здраве и благополучие.

В приветствието си кметът на Етрополе Димитър Димитров благодари на „Геотехмин” и „Елаците-Мед” за инвестициите, които продължават да правят в общината. „Комплекс „Етрополия” промени коренно визията на централната градска част и отвори допълнително работни места“, отбеляза Димитров. Той поздрави колектива, който ще стопанисва обекта и му пожела успех.

Областният управител София Торолова изрази увереност, че добрата концепция и професионалното управление на комплекса ще го превърнат в любимо място за отдих на жителите на града. „С изграждането на комплекса „Геотехмин” и „Елаците-Мед” за пореден път показаха ангажираността си в развитието на общините и грижата си за местните общности“, изтъкна тя. На екипа на комплекса Торолова подари икона на „Свети Иван Рилски”, която да ги закриля и помага в тяхната дейност.

София Торолова специално благодари на ръководствата на двете компании за помощта, която те оказват на общините в Софийска област. Корпоративната им програма, която е социално насочена, е мощен стимул за развитието на общините, на здравеопазването, образованието, културата и църквата, отбеляза областният управител. По този повод тя награди проф. ЦолоВутов с високо отличие – почетния знак на областния управител.

„Благодаря на областното и общинско ръководство, на проектантите, архитекти и строители, които съдействаха и участваха в изграждането на комплекса“. Това каза в приветственото си слово проф. Цоло Вутов. Той изрази увереността си, че група ГЕОТЕХМИН ще продължи с инвестициите и социалната програма в града.

„Убеден съм, че обектът ще помогне в превръщането на Етрополе в предпочитана туристическа дестинация“, каза на свой ред Костадин Найденов от името на ръководството на „Елаците-Мед”.

Лентата на новия обект бе тържествено прерязана  от г-жа София Торолова, кмета на Етрополе г-н Димитров и представителите на инвеститора – проф. д-р Цоло Вутов, инж. Владимир Вутов, г-н Иван Вутов и инж. Костадин Найденов.

Откриването завърши с композиция от тракийски танци „Гроздана“, изпълнени от Танцов ансамбъл „Балканска младост” при Народно читалище „Тодор Пеев 1871г.”

Комплекс „Етропóлия“ е стъпка напред в провежданата от групата ГЕОТЕХМИН последователна политика за социално-икономическо развитие в населените места, където дружествата осъществяват дейност. Идеята е в близко бъдеще „Етропóлия“  да се превърне в център на обществен живот – с отличните си възможности за отдих, конферентен туризъм, организиране на форуми, срещи и игри и забавления за децата в модерно оборудвания детски център. „Етропóлия“ е втората инвестиция на групата ГЕОТЕХМИН в община Етрополе през последните две години, насочена към създаване на заетост и разнообразяване на услугите за местните хора. През 2015 г. „Геотрейдинг“ АД отвори многофункционална база  ProAuto с автосервиз,бензиностанция, автомивка и шоурум.

Източник:www.rnews.bg

Коментарите са закрити.