Приключи конкурсът на „Елаците-Мед” и „Геотехмин”

Конкурсът «Съкровища от миналото», който “Елаците-Мед”  и “Геотехмин” стартираха през март тази година в седем училища-партньори в Етрополе, Златица, Копривщица, Мирково, Челопеч и Чавдар, завърши. Той се провежда за трета поредна година и се финансира от двете дружества.

В категориите рисунка, статия или интервю се състезават ученици от първи до седми клас от училищата в регионите, в които двете дружества развиват дейност. Тричленно авторитетно жури, съставено от художникът Васил Горанов, Любов Шишкова от издателство „Просвета“ и журналистът Красимира Янева, оцени и класира работите на учениците и определи 84 победители в трите категории. Отличените на първо място са 28, на второ – 27 и на трето – 29.

Вчера в Златица се състоя церемония по награждаването на най-добрите работи. В малката зала на читалището се събраха всички участници и техни преподаватели. В подкрепа на своите възпитаници присъстваше и директорът на средното училище Нели Стефанова. Най-добри в категорията за рисунка във възрастовата група от 1 до 4 клас се оказаха рисунките на Фаеза Димитрова, Дарина Владова и Димана Арнаудова. В категорията за интервю първата награда спечели Мария Петрова. Във възрастовата група от 5 до 7 клас в категория интервю първи стана Денис Йорданов, а за статия – Румен Руменов. Първенците бяха наградени с таблети. Бяха връчени и по няколко втори и трети награди. Училището-партньр пък получи едногодишен абонамент за система за управление на учебния процес.

Организаторите на конкурса наградиха най-заслужилите участници и от средното училище в Копривщица. При най-малките първа награда за рисунка получи Нелина Орашъкова. Нейни подгласници станаха София Тороманова и Луко Стефанов.  За интервю  в същата възрастова група бе присъдена само втора награда на Зоя Иванова. В следващата възрастова група първа награда бе присъдена за рисунката на Радка Боева с подгласници Христина Петкова и Данаил Иванов. Наградите връчи Стойно Стойнов, директор на Обогатителен комплекс в “Елаците –Мед»” с. Мирково. Директорът на училището-партньор Бойка Дюлгярова сподели своите впечатления от конкурса и прие наградата преносим компютър.

Източник: Средногорие медия

 

Коментарите са закрити.