Община Златица и „Челопеч Майнинг“ завършиха общ проект

                        

 

Само осем дни бяха необходими на  Община Златица и „Челопеч Майнинг“, за да  доведат до успешен край съвместния си проект за коригиране и възстановяване на коритото на р. Санър дере, както и изграждане на защитна дига за опазване при евентуално наводнение на разположените в близост до нея стопански имоти.

При представянето на завършената работа присъстваха кметът на община Златица инж. Магдалена Иванова, председателят на ОбС – инж. Стоян Генов, представители на фирмата-изпълнител на проекта „Златанови-Златица“, както и на „Челопеч Майнинг“.

Високата екологична значимост на проекта се допълва и от необходимостта за осигуряване на безопасността на местното население, чийто ежедневен живот протича в близост до реката. Нейните води биха могли да предизвикат истинско бедствие, ако прелеят, като сега, след като е факт пренасочването на реката, тази опасност е избегната. По този начин е постигната задачата, която постановява корпоративно-социалната отговорност, да се работи с мисъл за хората и опазване на природата.

Коментарите са закрити.